Huippuvalmentaja

Suunnistusvalmennus

suunnistusvalmennus

Valmentajana Hannu Airila

SUUNNISTUKSEN TEEMAKURSSIT

Haluatko ymmärtää korkeuskäyriä paremmin? 

Oppia hyödyntämään korkeuskäyriä suunnistaessasi? 

LUE LISÄÄ JA OSTA: KÄYRÄKUURI 89€

Haluatko oppia tunnistamaan Suomen yleisimmät maastotyypit? 

Oppia valitsemaan suunnistustekniikan maastotyypin mukaan? 

LUE LISÄÄ JA OSTA: MAASTOJEN ERITYISPIIRTEET 89€

suunnistuksen työpajat

Gps-analyysi taidon kehittämisessä

"Työpajassa käyn läpi QuickRoute ja 2DRerun -ohjelmien käytön sekä näytän esimerkin Gps-seurantapalvelussa.”

LUE LISÄÄ JA OSTA, 49€

psyykkinen valmistautuminen

"Konkreettisten esimerkkien avulla ja omiin kokemuksiini peilaten autan kilpailun aikaisten sekä harjoitteluun liittyvien tunteiden tunnistamisessa ja vireystilan hakemisessa.”

LUE LISÄÄ JA OSTA, 49€

ratamestarin näkökulma

"Käyn esimerkkinä läpi kesän 2017 Joensuu Jukolan kilpailukarttaa ja pohdin, miten kilpailussa olleisiin ratoihin on päädytty.”

LUE LISÄÄ JA OSTA, 49€


Kahdeksan viikon harjoitusohjelma

Haluatko monipuolistaa juoksuharjoitteluasi?

Parantaa suunnistustaitojasi?

Saada valmentajan ja ryhmän tuen treenaamiseen?

Lue lisää ja osta:

8 VIIKON HARJOITUSOHJELMA 49€


#HANNUNTALLIN TARINAT

ASIAKKAAN TARINA - JAANA TURUNEN, #HANNUNTALLI
”Vauhtia on tullut lisää, myös suunnitelmallisuutta ja järjestelmällisyyttä. Suunnistustaitoa on tullut tosi paljon lisää.”

Jaana on osallistunut kaksi kertaa Hannu Airilan kahdeksan viikon suunnistusvalmennukseen. Jaana on ajoittanut valmennuksen aloituksen siten, että on ollut hyvässä vireessä Venlojen viestissä – ja omalla osuudellaan tonnin joukkoonhan hän vuonna 2017 pääsi! Katso videolta Jaanan tarina.

Asiakkaan tarina - Tiina Laitinen, #hannuntalli
"Yleiskommenttina on todettava, että mahdollisuus tällaiseen kurssiin osallistumiseen on aivan superia. Juuri tällaista olisin kaivannut jo vuosia sitten!"

Suunnistushomma alkoi minulla vajaa kymmenen vuotta sitten valtavalla innostuksella ja aika alkuvuosina siirryin kiertämään näitä lähialueen kilpailujakin D45-sarjassa, jotta pääsisin uusille radoille ja uusiin maastoihin. Mitään nuoruuden kilpaurheilutaustaa tai oikeastaan edes urheilutaustaa ei ole.

Koulutuksen ja ammatin kautta olen oppinut, että uusiin asioihin ryhdyttäessä perehdytään alan  kirjallisuuteen, jota aletaan soveltaa sitten omaan toimintaan. Etsin silloin alkuaikoina kovasti kaikkea materiaalia, josta voisin perehtyä suunnistuksen teoriaan, mutta sitä varsin vähän löytyi.

90-luvulla julkaistu Suunnistustaito-kirja oli minulle löytö, ja siitä tähänastiset opit ovat suurimmaksi osaksi peräisin. Siitä selkeni perusidea, miten korkeuskäyrien ja niitä vastaavien maastonmuotojen hahmottaminen on olennaista onnistuneelle suunnistukselle, mitä ajatusta olen sitten yrittänyt omassa toiminnassani soveltaa.

Kesäloman aluilla huomasin mainoksen Käyräkuurista ja tilasin sen lomapuuhaksi. Nyt syksyn tullen olen vielä kertaillut materiaalia läpi, sillä se osoittautui varsin monipuoliseksi ja tuntuu edelleen, että ammennettavaa riittää vielä kertailemiseenkin.

Tämän kuurin iloisia havaintoja oli, että isoja linjoja ja perusasioita olen oppinut hahmottamaan ihan mukavasti. Paljon kuitenkin on käyriin liittyvää ihan perustason oppimistakin, mm. johtokäyrien parempi hyödyntäminen nopeaan korkeuseron/-profiilin hahmottamiseen. 

Samoin huomasin, että omaan silmään eivät notkot ohjaavina muotoina satu niin hyvin kuin  pitäisi. Minulle tärkeitä asioita olivat myös käyriä ja maastonmuotoja hyödyntävät reitinvalinnat ja vinkit, missä kohdissa tukeudutaan kompassiin.

”Omasta mielestä kurssissa oli erityisen hyvää, että vaikka painotuttiin käyriin, Hannun selkeissä analyyseissä oli kuitenkin koko ajan mukana suunnistuksen kokonaisuus erilaisine huomioitavine seikkoineen.”

Minulle tämä oli ensimmäinen tilaisuus katsoa huippusuunnistajan palautetta tehtävistä, joita olin itse etukäteen miettinyt.

Negatiivisia asioita kurssista on vaikeaa löytää, ei niitä ole. Tätä kurssia on helppo suositella!


Millaista valmennukseen osallituminen on?

Saat harjoitusohjelmaan kuuluvan materiaalin käyttöösi Campwire-sivustolle, omalle henkilökohtaiselle tilillesi. Selainpohjainen valmennusalusta toimii tietokoneella, puhelimella ja tabletilla ja on käytössäsi silloin, kun se parhaiten aikatauluusi sopii.

Tilin luominen tapahtuu helposti heti oston jälkeen. Et tarvitse erityisiä tietoteknisiä taitoja kurssille osallistumiseen.

Kenelle valmennus sopii?

Käytämme valmennuksissamme selainpohjaista valmennusalustaa, joka toimii tietokoneella, puhelimella ja tabletilla ja on käytössäsi silloin, kun se parhaiten aikatauluusi sopii. 

Saat ostamaasi valmennukseen kuuluvan materiaalin käyttöösi Campwire-sivustolle, omalle henkilökohtaiselle tilillesi. Tilin luominen tapahtuu helposti heti oston jälkeen, ja pääset heti käsiksi ensimmäisiin materiaaleihin. Et tarvitse erityisiä tietoteknisiä taitoja kurssille osallistumiseen.

8 VIIKON HARJOITUSOHJELMA

Suunnistusvalmennuksen kahdeksan viikon harjoitusohjelman sisältö on suunniteltu siten, että voit suorittaa sitä Hannun laatiman ohjelman mukaan omien sykerajojesi perusteella. Jos et vielä ole määritellyt omia sykerajojasi, voit tehdä sen valmennukseen sisältyvien ohjeiden avulla. 

Valmennus sopii sinulle, jos olet kahden viime vuoden aikana harjoitellut säännöllisesti ja/ tai osallistunut onnistuneesti pitkän matkan massaurheilutapahtumaan (maraton, maratonhiihdot, triathlon tai pyöräily).

Kuntosi ei oleteta olevan kova! Tämän valmennuksen tarkoitus on kuitenkin ensisijaisesti tarjota keinoja kehittymiselle, lajia jo harrastaville.

Harjoitusohjelma vie aikaasi 5 harjoituskertaa viikossa ja sen lisäksi saat tietokoneen äärellä pohdittavaa karttamateriaalia Facebook-ryhmän kautta.

Valmennusohjelman toteuttamiseksi tarvitset perus liikuntavälineet: lenkkarit, ulkoliikuntavaatteet ja sisäliikuntavaatteet. Tarvitset myös kompassin, kellon (ja sykemittarin). Jos haluat panostaa: suunnistuskengät ja sauvakävelysauvat.

TEEMAKURSSIT

Suunnistuksen teemakurssit (Maastojen erityispiirteet, Käyräkuuri) eivät sisällä lainkaan fyysistä harjoittelua, vaan kursseilla tehtävät harjoitukset tehdään tietokoneen ääressä. Teemakurssit sopivat suunnistuksen teoriasta ja lajitaidon kehittämisestä kiinnostuneille. 

Tervetuloa #hannuntalliin!

tutustu valmentajaan

Suunnistus on yhdistelmä fysiikkaa ja ajattelua, joten suunnistusharjoittelussa on huomioitava molemmat puolet. Tule mukaan #hannuntalliin kehittymään sujuvaksi suunnistajaksi!"
- Hannu Airila

undefined

Twitterissä:  @AirHannu

Kotisivut

Katso Hannu Airilan vetämä suunnistus-webinaari keväällä 2016:

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä lomakkeella. Vastaamme mahdollisimman pian!